Dr. Li is geboren in 1960 en afkomstig van Guangdong ,China. Hij isafgestudeerdvan de provinciale Chinese Geneeskundige Universiteit in Guangzhou. Daarna heeft hij jarenlanggewerktin het Traditioneel Chinese Medisch Ziekenhuis in Guangzhou. Hierdoor heeft hij een schat aan klinische ervaring verkregen.

Toen hij in 2006 naar Nederland kwam, heeft hij debinnen kortste tijdeencertificaat gehaald bij hetgrootste Academievoor Traditioneel Chinese Geneeskunde. Momenteel is Dr. Zhixiong Li lid van de beroepsvereniging ZHONG.

MercyChinese Medical is opgericht door Dr. Zhixiong Li. In 2007 begon hijzijn eerste praktijk in Amsterdam. Na het succes van zijn eerste praktijkbreidde hij zijn vestiging in 2010 uittot hethuidige Mercy Chinese Medical.

   

Mevrouw Sau Ying Liu, beter bekend als Dr. Ying, is afkomstig uit Hong Kong en migreerde op jongvolwassen leeftijd naar Nederland. In Nederland is zij (verder) gaan studeren in de richting van Chinees geneeskunde en acupunctuur. Zij is momenteel in het bezit van beide diploma's.Ook heeft zij wegens enorme interesse veel bijscholing gehad in voedingsleer . Daarnaast bezit zij ook een (westerse) Medische Kennis Basis (MKB) – diploma.

Sinds haar komst in Nederland heeft zij jarenlang vrijwillig voorlichtingsbijeenkomsten gegeven over gezondheid en Chinese voedingsleer aan Chinese ouderen- en vrouwenverenigingen. In 2010, heeft zij door haar vele activiteiten een koninklijke onderscheiding ontvangen.

Op dit moment is Sau Ying Liu een erkend lid bij de grootste Nederlandse beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde genaamd ZHONG, waarbij zij patiënten behandelt wat men formeel onder alternatieve geneeswijze verstaat. Met meerdere erkende diploma’s en inmiddels meer dan tien jaar ervaring op het gebied van Chinese kruiden en acupunctuur, is zij werkzaam als een gediplomeerde specialiste bij Mercy Chinese Medical.

     

Dr Li met zijn collegas van Traditioneel Chinese Medisch Ziekenhuis in Guangzhou(links ), en Nationale orthopedische arts prof. Dong Fuhui ( midden )
Dr Li met zijn collegas TCM ziekenhuis in Guangzhou Dr Li met beroemde Chinese schilderkunstenaar, prof. Ding Youde

Dr Li met collegas ( van links 1-3) , en prof. Ding Youde


Lee , MD, en collega geneeskunde ziekenhuis , en prof. Ding Youde

Chinese geneeskunde ziekenhuis collega's , en prof. Ding Youde

Dr Li bezocht Tibetaanse monniken

Het medische onderzoek in TCM ziekenhuis

Medische seminar

Dr Li met Acupunctuur specialist van Taiwan

TCM seminar, gastspreker prof. Shen Shaogong

Dr Li en prof. Shen Shaogong

Groepfoto van TCM seminar

TCM seminar

Dr Lee en prof. Dong Fuhui

Dr Li met collegas van TCM ziekenhuis

Certificaat van Nederlandse Beroepsvereniging voor Traditionele Chinese Geneeskunde ( NBCG Yi )
 

 

 

Copyright 2013 Mercy Chinese Medical - All rights reserved.