Acupunctuur

Traditionele acupunctuur, zoals ze nu toegepast wordt, bestaat uit het inbrengen van roestvrijstalen naalden in verschillende delen van het lichaam (hao tjen-naalden).
   
Cupping

Cupping Het is een geneeswijze waarbij vacuüm boven de huid van een patiënt wordt gecreëerd. In Traditionele Chinese geneeskunde worden kopjes(gemaakt van glas)op de huid van de patiënt geplaatst en vervolgens vacuüm gezogen. Dit gebeurddoor gebruik te maken van een pomp of door de lucht in de kopjes te verwarmen. Nadat de kopjes op het lichaam worden geplaatst zullen deze zich aan de huid vastzuigen. Het verzamelt de chi op de plek van werking door middel van het vacuüm kopje. Hierdoor zullen de spieren zich betere kunnen herstellen. Daarom is deze behandeling goed werkzaam tegen spierpijn. Let op! Cupping therapie kan onderhuidse bloeduitstortingen veroorzaken, deze zullen na enkele dagen verdwijnen.
   
Tui Na

Tuina is een Chinese vorm van massage. Letterlijke betekenis: Tui=duw en Na=grijp. Er zijn verschillende vormen van Tui Na. Vaak wordt een drukpuntmassage toegepast. Andere vormen van Tui Na maken gebruik van het manipuleren van de ledematen. Ook kan de therapeut de gewrichten manipuleren door de ledematen te bewegen.
   
Gua Sha

Gua Sha is een oude medische behandeling die nog steeds beoefend wordt in de Traditionele Chinese geneeskunde. Het bestaat uit het schrapen van de huid met een gepolijste jadesteen. De gladde kant wordt stevig op de huid geplaatst en in één richting langs de spieren geschraapt. Dit stevig schrapen veroorzaakt uitstroming van bloed vanuit periferale haarvaten (Petechiën) en kan onderhuidse bloeduitstortingen veroorzaken, die meestal na enkele dagen verdwijnen.
   

Bloed prikken therapie

Bloed prikken therapie is een traditionele Chinese methode om giftige afvalstoffen van het lichaam te ontdoen.

   
 

Traditionele Chinese kruiden stoombad therapie

Traditionele Chinese kruiden stoom therapie is een van de meest efficiënte methoden om giftige afvalstoffen van het lichaam via huid en longen te ontdoen. Wij zijn in het bezit van een bed met stoom therapie. Hierdoor kunt u vredig de therapie ervaren.

   

Ultra sound therapie

Ultra sound therapie is het gebruik van geluidsgolven om verschillende aandoening te behandelen, werkt zeer effectief bij b.v. ontsteking.

   

Ultra short wave therapie

Ultra short wave therapie is een soort elektrotherapie waarbij het therapeutische gebruik van een wisselend elektromagnetisch veld met een frequentie variërend 30-300 megahertz. Met combinatie van acupunctuur, wordt dit behandeling veel effectiever.

   

Elektromagnetische therapie

Elektromagnetische therapie maakt gebruik van een instrument die laagfrequente, elektromagnetische golven uitzenden om pijnlijke aandoening te behandelen.

   

Cervicale en lumbale tractie

Cervicale en lumbale tractie wordt toegepast bij aandoeningen aan het perifere skelet en het axiale skelet. Werkt effectief bij een lage rugklachten.

   

Chiropractie

Chiropractie omvat de diagnose, behandeling en preventie van aandoeningen van het bewegingsapparaat, voornamelijk de stoornissen die betrekking hebben op de wervelkolom. Chiropractie is een aanvullende discipline bij de traditionele geneeskunde.

 

 

Copyright 2013 Mercy Chinese Medical - All rights reserved.